Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mire figyeljünk, ha újszülött babánknak vásárolunk pelenkát?

Mire figyeljünk, ha újszülött babánknak vásárolunk pelenkát?

Amikor első gyermekünket várjuk, nagyon sok új dologgal találkozunk, rengeteg márka kínálja nekünk az újszülött babákra való pelenkákat. Na de mi alapján válasszunk a sok közül?

A pelenka mérete

Az első és legfontosabb, hogy a pelenka jó legyen a babánkra. Ha túl nagy, az számára is kényelmetlen lehet, nem beszélve arról, hogy így nem is tudja magában tartani a nedvességet, hiszen nem illeszkedik a babára. Így könnyedén előfordulhatnak balesetek, amiknek ruhacsere lesz a vége.

Az újszülött babáknak - ha nem koraszülöttek - az 1-es méretű pelenkára van szükségük az első nagyjából 2 hétben. Még ha nagyobbacska babát is jósolnak az orvosok, ne feledjük, születés után egy teljesen természetes súlyvesztés lép fel, mindemellett az újszülött babák csípője keskeny, így bizonyos, hogy a nagyobb pelus nem lenne számára ideális. A 2-es méretű pelenka, még ha a gyermek a súlyát tekintve bele is esik az általános 3-6 kg-os tartományba, elforogna, gyűrődne a babán, ami kényelmetlen és zavaró a számára.

A kialakítás

Ha újszülött pelenkát vásárolunk, figyeljünk oda, hogy köldökcsonk-védős kialakítású legyen. Ez azt jelenti, hogy a pelenka eleje ívesen vágott, hogy az anyag széle ne érje a köldökcsonkot, ne irritálja azt. A Molfix pelenkák 1-es és 2-es mérete is ilyen kialakítást kapott, hogy ne zavarja a baba érzékeny köldökcsonkját.

Allergének

Tudtad, hogy nagyon sok kisbaba latexérzékeny, ami kiütéseket okozhat nála? Mindenképp figyelj rá, hogy latexmentes pelenkát válassz, amennyire lehet, allergénektől mentes legyen!

A Molfix Newborn pelenkák megalkotásánál pontosan ilyen szempontokat vettünk figyelembe. Pelenkáink latexmentesek és hipoallergének, hogy még a legkisebbek érzékeny  bőrét se irritálják.